Wieczór 8 kwietnia zapisał się w pamięć mieszkańców stolicy jako moment niepokojącego zdarzenia. W jednej z popularnych stołecznych restauracji, usytuowanej na tętniącym życiem placu Bankowym, miało miejsce dramatyczne zdarzenie – wybuchł tam pożar. Na szczęście, odpowiednie służby ratunkowe natychmiastowo podjęły działania na miejscu.
W chwili, gdy wskazówki zegara przekroczyły godzinę 20 w wtorkowy wieczór, nagle w jednym z najbardziej znanych lokali gastronomicznych w samym sercu Warszawy rozpoczął się pożar. Źródłem niekontrolowanego ognia okazał się olej oraz frytkownica znajdująca się w części kuchennej obiektu. Ogień roznosił się z zawrotną prędkością, powodując falę paniki zarówno wśród personelu obsługującego lokal, jak i odwiedzających go gości.
W odpowiedzi na zaistniałą sytuację, do akcji wkroczyły jednostki ratunkowe. Na miejsce niebezpiecznego zdarzenia skierowano aż cztery zastępy straży pożarnej. Dodatkowo wsparcie zapewniła Grupa Operacyjna z Komendy Miejskiej Państwowej Straży Pożarnej. Strażacy, z ogromnym zaangażowaniem i profesjonalizmem, niezwłocznie przystąpili do pracy nad ugaszeniem palącego się budynku.